Nieuwsbrief Zijn wie je bent

ZIJN WIE JE BENT

De eerste maand van het jaar vliegt in mijn gevoel voorbij. Van files van langzaam rijdend verkeer door ijzel en sneeuw, naar zonnige dagen voor een mooi winterse wandeling door het bos of langs groeiende narcissen. Ik krijg mooi en ook hele nare spiegels voorgehouden door mijn omgeving, waardoor ik keer op keer word geraakt in de kern en me weer verder mag ontwikkelen. Echter soms heb ik het ook wel eens helemaal gehad en ga ik lekker naar buiten voor een wandeling, weer of geen weer! Het helpt me altijd om weer even met beide benen op de grond te staan.

Ik ben heel dankbaar en blij dat ik deze maand ook weer veel ouders heb mogen spreken aan de hand van een workshop of individuele sessie. Ik merk dat ik vaak de mooie en begrijpelijke vraag vanuit ouders krijg of ik zelf ook kinderen heb. Het is duidelijk dat ik gewezen wordt op het feit dat ik mensen om me heen mag helpen vanuit mijn eigen ervaring in plaats vanuit de ervaring vanuit boeken of ouders om mij heen. Vandaar dat ik ben gaan kijken naar mijn eigen stukken. En ik kwam uit bij lichamelijke klachten.

Mijn verhaal

ballonAls kind zijnde maken we allemaal ervaringen mee, de ene leuker dan de anderen. Sommige ervaringen kan je als kind nog niet begrijpen. Je voelt van alles, maar weet niet goed hoe je het gevoel kan plaatsen. Dit gevoel slaat zich dan op in een plekje in je lijf. Bij mij kwamen al deze gevoelens in mijn buik terecht. Ik had altijd veel last van mijn darmen als kind en nog steeds wel eens. Het leek wel alsof ik een ballon in mijn buik had, die steeds groter werd en soms wel uit elkaar leek te knappen. Soms moest ik rennen naar de WC anders om problemen te voorkomen en dit bracht veel schaamte en onzekerheid met zich mee. Ik ben samen met mijn ouders naar menig dokter gegaan en heb verschillende onderzoeken ondergaan. Uw kind heeft last van het prikkelbare darmsyndroom, uw kind heeft een spastische darm, kregen mijn ouders dan te horen. En daarmee werd je vrolijk zonder oplossing weer naar huis gestuurd.

Nieuwetijdskind

Ik was een gevoelig kind, een nieuwektijdskind zoals dat wordt genoemd. En betrok snel dingen naar mijzelf, houden mijn ouders nog wel van me? Ben ik wel belangrijk genoeg voor mijn ouders? Hierdoor ging ik me steeds meer aanpassen, waardoor ik steeds meer buikpijn kreeg. Want eigenlijk raakte ik steeds verder van wie ik werkelijk was.

Missie

Ik help kinderen met de pijn die ze voelen in hun lijf en hen te begeleiden bij de reis naar wie ze werkelijk zijn. Samen gaan we opzoek naar waar deze pijn vandaan komt en hoe ze hiermee om kunnen gaan. Ik leer dagelijks beter om bij mezelf te blijven en te accepteren dat ik ben wie ik ben en kwetsbaar mag zijn. Dit helpt anderen ook weer om kwetsbaar te zijn en te accepteren dat ze zijn wie ze zijn. Door ouders te begeleiden kwetsbaar te zijn en te zijn wie ze zijn, spiegelen kinderen dit van ouders en kunnen ze ook zijn wie ze zijn. Ik help jou als ouder bij dit proces, waardoor jij je kind kan helpen en begeleiden om te zijn wie hij/zij werkelijk is en daarvan te houden.

Spreekt dit jou aan, maak dat een afspraak via contact of kom langs voor de workshop ‘Kinderen van deze tijd: gericht op lichamelijke klachten’ @ PraktijkDOM te utrecht donderdag 5 februari om 19:30!

 / No Comments  / in Geen categorie

Comments are closed.