Het Nieuwe Kroost

vertrouwen in jezelf

Het nieuwe Kroost

Het nieuwe kroost biedt ondersteuning voor mensen die tijdelijk uit balans zijn en zich verwijderd voelen van zichzelf.

Ik hoor steeds meer verhalen over wie ben ik nou eigenlijk echt? Wat voel ik en voel ik überhaupt wel? Wat vind ik nou eigenlijk echt en leef ik daar nou naar of leef ik eerder naar de verwachtingen van anderen/ de maatschappij? Leef ik het leven wat anderen van mij verwachten of heb ik zelf de touwtjes in handen??

Ik zie en hoor steeds meer mensen over gevoel, leven in plaats van overleven, drukte in het hoofd, fysieke klachten, burn-outs, depressies, onzekerheden in zichzelf (in hun rol) en onrust in het leven. De controle lijkt weg te zijn, het voelt alsof we worden geleefd en de controle over ons eigen leven kwijt zijn, het roer hebben losgelaten en dit is geen fijn gevoel. Hoogste tijd voor verandering!

hsfile_252521Coaching ‘vertrouwen in jezelf’ richt zich op jou! We gaan kijken wat jou in de weg staat om jezelf te kunnen, mogen en willen zijn in het leven en ik daag je uit om uit je comfortzone te komen en verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven uit vertrouwen. Want niemand kan de verandering in gang zetten behalve jij! En dit kan ontzettend eng zijn, omdat dit wellicht afwijkt van wat anderen dingen/vinden of wat de standaard is. Hierbij komt mijn rol in het verhaal. Ik ga je ondersteunen, ik ga je ondersteunen om weer meer te vertrouwen op je eigen kunnen en wat jou tegenhoudt om jouw weg daadwerkelijk te leven. We gaan samen opzoek naar de onrust, het verdriet, de onzekerheid, de paniek, de boosheid, de fysieke pijn etc.. Waar komt het vandaan en nog beter hoe kom ik er vanaf. Is het wel van jou of draag jij de ballast van een ander met je mee, omdat je je verantwoordelijk voelt voor anderen? We gaan er samen naar kijken en elke keer gaan we weer blokkades weghalen die jou blokkeren om jouw leven te leven waarbij autonomie en verbondenheid in balans zijn. Om weer meer te ontspannen en levensvreugde te ervaren. Want jij bent het waard om uit volle borst te genieten van het leven

Nieuwetijdskinderen

Er is een nieuw tijdsperk aangebroken, hetgeen Aquarius-tijdperk wordt genoemd. En of je hier nou in gelooft of niet, we merken wel veranderingen. De kinderen, jongeren en ook al veel volwassenen binnen dit tijdsperk worden de nieuwetijdskinderen genoemd en deze mensen zijn sensitief. Zij bezitten een eigen wijsheid en communiceren vanuit het gevoel. Sommige mensen zijn zeer gevoelig en horen, voelen en zien dingen die niet alle volwassenen kunnen waarnemen. Veel van deze mensen voelen zich onbegrepen wegens de andere communicatievorm die ze hanteren dan waar ouders mee zijn opgegroeid (de ratio hoog in het vaandel). Door deze onbegrepen gevoelens kunnen deze mensen een overlevingsmechanisme opbouwen door bepaald gedrag te vertonen, waarmee ze zich aanpassen aan de maatschappij. Dit overlevingsmechanisme kan enorm groeien door hun onbegrip naar de wereld toe, hetgeen tot probleemgedrag of lichamelijke klachten kan leiden. Als begeleider en als coach zal ik je ondersteunen bij het begrip van het mensen en/of wellicht ook bij het terugkomen bij jezelf na dit onbegrip te hebben ervaren als nieuwetijdskind. Wellicht heb jij je aangepast, een enorm verdedigingsmechanisme ontwikkelt en heb jij je onbegrepen gevoelt waardoor je eigenlijk ver weg bent komen te staan van wie je werkelijk bent. Het nieuwe kroost werkt aan de hand van energie en spierspanning, waardoor ik contact kan maken met je werkelijke ik (je ziel/ je hart/ je hogere zelf). Neem dus contact op en maak het je jezelf gemakkelijker.

vertrouwen in jezelf en baby gedurende de zwangerschap

Momenteel ben ik zelf zwanger en ben ik beland in een wereld vol informatie, adviezen, bemoeienissen, cursussen, pufklasjes, yoga- en pilateslessen, zwangerschapszwemmen, 10 apps en nog eens 10 boeken vol informatie betreffende hoe jij het beste een goede moeder/ vader kan zijn voor je kind. Ik merk dat dit mij vooral in het begin erg onzeker maakte. Ik ging helemaal op in alle informatie, de adviezen en bemoeienissen en raakte steeds verder weg van mijn innerlijke vertrouwen in mijzelf als moeder en mijn kindje. Er worden veel verwachtingen jou kant op gegooid vanuit de media, zoals ‘je dient je kind te vaccineren’, ‘je bent een goede moeder als…..’, ‘je mag……. allemaal echt niet eten hoor, want dan…..’, ‘heb jij al alles al klaar voor de babykamer?’ Echter al eeuwen zijn wij vrouwen en ook mannen in staat kinderen groot te brengen en op te voeden en er zijn tig wegen die naar Rome leiden. Hoe zorg je ervoor dat jij als ouder bij jezelf blijft in de wereld vol verwachtingen en dringende adviezen. Hoe zorg jij ervoor dat je vertrouwt en blijft vertrouwen op jouw intuïtie, jouw gevoel, jouw lijf, jouw pad, jouw kracht en de kracht van je kindje die zich ontwikkelt in je buik of in de buik van je liefde. Hoe zorg je ervoor dat je kindje wordt geboren in een wereld die veilig is en waar het zichzelf mag zijn zonder aan alle verwachtingen van anderen te voldoen. En hoe geef jij het goede voorbeeld?

Wie ben ik?

IMG_7050Ik ben Lotte Wolters en nadat ik mijn studie Master Ontwikkelingspsychologie heb behaald in 2011, ben ik terecht gekomen in de zorg, waarbij ik verschillende vormen van problematiek ben tegen gekomen. Naast het werken met cliënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, heb ik ook veel gewerkt met psychiatrische problematiek en kwetsbare jongeren binnen Bureau Jeugdzorg. Meer en meer ben ik mij gaan interesseren voor de gevoeligheid voor anderen en kwam ik terecht bij Gezins- en kindercoaching, hetgeen ik inmiddels heb afgerond bij Dreamchild. Momenteel geef ik trainingen bij Dreamchild en ben ik tevens werkzaam als supervisor.

Ik heb me afgelopen 8 jaar op persoonlijk vlak mooie ontwikkelingen doorgelopen en ben ontzettend veel te weten gekomen over mijzelf als nieuwetijdskind, zwangere, toekomstig moeder, partner van, kind van en als autonoom mens. Ik begrijp steeds beter wie ik ben, wat mijn drijfveren zijn, mijn valkuilen en wat mijn doel hier is op aarde. Ik ben erachter gekomen dat er maar één persoon verantwoordelijk is voor mijn leven zoals mijn leven is, en dat ben ik! Hierin heb ik heel veel stappen mogen zetten en jou gun ik hetzelfde te doen! Ik heb veel ondersteuning mogen ontvangen van mooie, lieve mensen vanuit de opleidingen en andere coachen. Mijn wens voor jou is ook de toegewijde ondersteuning te ontvangen op jouw tocht naar het leven vanuit je ware zelf, waarbij er een mooi balans is tussen voelen en denken, autonomie en verbondenheid, geven en nemen en vooral ruimte voor jezelf om te zijn wie je werkelijk bent.  

Missie

extMijn doel in dit leven is om zoveel mogelijk mensen hun eigen verantwoordelijkheid weer te pakken en weer meer controle hebben over hun leven, waardoor ze vanuit vertrouwen weer los kunnen laten. Jij mag net als ik weer aan het roer staan vol vertrouwen, liefde en rust. Jij bent belangrijk met alles wat je bent! Ik ga je helpen erachter te komen wie je bent en vanuit je hart te leven. Als je groeit in zelfinzicht, zal je beter bij je eigen gevoel kunnen blijven en weten waarom je de dingen doet die je doet. Hierdoor groei je in vertrouwen en zal het leven gemakkelijker verlopen. Gun jezelf de controle over je eigen leven! Jij hebt alles al in je, echter het wordt geblokkeerd door ballast die je meedraagt en het is de hoogste tijd om deze blokkades op te heffen!

 

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.