Nieuwsbrief feestdagen

Goedemorgen deze 5de decemberdag van 2014. Wat fijn dat je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief van Het nieuwe Kroost. In deze nieuwsbrief geef ik informatie over ‘Hoe in je kracht te staan als ouder bij de opvoeding van je kinderen’. Daarnaast geef ik een update van de ontwikkelingen binnen mijn onderneming.

In mijn kracht staan

IMG_5487[1]Deze maand staan voornamelijk in het teken van Sinterklaas, Kerst en Oud&Nieuw. Dit kan betekenen dat er veel spanning bestaat in het gezin. Uit eigen ervaring merk ik dat december voor mij de drukste maand is van het jaar. Het is erg gezellig, maar ook altijd weer fijn als het er weer op zit. Door media, traditie en familie wordt de druk flink opgevoerd om alles op Sinterklaas en/of Kerstavond goed te laten verlopen. Iedereen is druk met de inkopen en het organiseren van gezellige avonden.

Ik hoop dat je het vertrouwen kan vinden dat deze avond hoe dan ook gezellig wordt. Als het voor jezelf lukt eventuele verwachtingen bij te stellen, zal dit rust geven voor jezelf. Rust voor jezelf geeft tevens rust aan je kind. Immers je kind is vaak enkel een weerspiegeling van wat er bij jou zelf  intern gebeurd. Hierdoor zal de spanning afnemen en de gezelligheid toenemen.

Hoe vindt je de rust in jezelf gedurende deze stressvolle periode? Voor iedereen is er een persoonlijke manier om tot rust te komen. Een aantal manieren die je mogelijk kunnen helpen:

  1. To do list maken voordat je gaat slapen
  2. Mediteren (rustig zitten en op je ademhaling letten)
  3. Een wandeling maken in de frisse buitenlucht
  4. Bepaalde vaste momenten inplannen voor bijvoorbeeld het schrijven van gedichten of organisatie van evenementen, zodat je er niet de hele dag mee bezig bent.

Het nieuwe Kroost

Samen met collega’s ben ik druk bezig om een medisch centrum te openen in Bilthoven onder de naam ‘Kinderbuik&co’ (www.kinderbuikenco.nl). Hier komen de reguliere en alternatieve zorg samen, zodat er vanuit verschillende hoeken wordt gekeken naar het kind. Veel kinderen met stress en/of andere problematiek geven buikklachten aan. Dit medisch centrum is gespecialiseerd in de aanpak van buikklachten van het kind.

In het medisch centrum wordt de behandeling in eerste instantie gestart vanuit de reguliere zorg. Hierbij zijn onder andere de maag-lever-darmarts, verpleegkundige en .diëtiste betrokken. Aanvullend zijn er vanuit de alternatieve zorg diverse disciplines, waaronder de Coaching, hetgeen ik zal verzorgen. Het is mooi om eerst de medische kant te bekijken, en er geen medische oorzaak kan worden gevonden, vervolgens via de alternatieve zorg de behandeling voort te kunnen zetten

Het nieuwe Kroost wenst u allen hele fijne, gezellige en rustige feestdagen!

Vriendelijke Groet,

 / No Comments  / in Geen categorie

Comments are closed.